Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Tejszínes fehér-csokis karamelltorta

2018-04-11

hozzávalók / 8 adag

A piskótához
6 db tojás
20 dkg finomliszt
30 dkg porcukor

A krémhez
30 dkg cukor
10 dl habtejszín
20 dkg fehér csokoládé

elkészítés
Piskóta elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral fényesre keverjük majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a sárgáját és a lisztet hozzászitáljuk.
26 centis kivajazott formában 160 fokon sütjük.
A krém elkészítése:
Felforraljuk a tejszínt. Nem kell főzni, csak a forráspont elérése után hagyjuk, hogy kicsit buborékozzon.
Közben karamellizáljuk a cukrot, míg szép óarany színű lesz és az állaga teljesen homogénné válik.
Ekkor hozzáöntjük a forró tejszínt, és szép lassan, türelemmel kevergetve, feloldjuk benne a karamellt. (Fontos, hogy ne maradjon darabos!)
Ezután hozzákeverjük az apróra tördelt fehér csokit, és ezt is teljesen eldolgozzuk.
Hűtőben 8 órán keresztül pihentetjük.
Pihentetés után a krémet habosítsuk fel robotgépben.
A piskótát 3 részre osztjuk, megtöltjük vele minden réteget, és kívülről is ezzel a krémmel vonjuk be.
Díszíthetjük karamelladarabokkal vagy fehér csokival bevonhatjuk a tetejét.

Hozzászólások (0)